Nya tider, ny blogg.

Helt plötsligt fick jag för mej att flytta min blogg, så numera finner ni mej och mina förvirrade rader på metrobloggen.se/somenoppenblogg

Hoppas ni följer med mej dit... =)

/maria...

Sluta fastna i falska ideal.

Jag stör mej lite på tjejer, inte bara feministerna utan tjejer i allmänhet, som i stör sej på "idealet" att man ska va skitsmal med stora bröst. "Ååå, det är så sjukt, vem klarar egentligen av att se ut så?? Vi mår dåligt av all press!" osv osv osv... Alltså kom igen nu. Det finns killar som fortfarande tycker att det är snyggt med blonderade, skitsmala, storbystade brudar, men var finns de? På krogen? Ja. På jobbet? Kanske det. I omklädningsrummen? Alldeles säkert. Men i ärlighetens namn så är de knappast så där skitmånga. Min uppfattning är att de allra flesta killar tycker om naturliga tjejer och att små bröst är mer populärt än stora bröst. De få killar jag känner som fortfarande gillar Moore-brudar är (oftast, men inte alltid) ganska omogna och de växer väl in i vuxen-rollen så småningom, de också.

Grejen är väl ändå att folk får gilla vem och vilka de vill? Jag skulle inte vilja ha någon som gillar tjejer som inte alls ser ut som jag. Varför ska man utsätta sej för sånt? Puckon kommer alltid finnas (och ja, folk som inte gillar mitt utseende är puckon) och visst kan man försöka få dem att förstå att det finns något bättre, men oftast är det bara slöseri med tid. Låt naturen ha sin gång, de lär sej så småningom.

Mitt råd till alla tjejer med tvivel om kroppsform m.m. är:
Träna! Det har ni aldrig hört förr va? =) Eller ni behöver knappt träna. Gå ut och gå i alla fall. Gör armhävningar och sit-ups innan ni går och lägger er, eller än bättre - på morgonen. Det krävs inte så mycket och det kanske inte syns så mycket, inte på en gång. Men det känns och man känner sej bra. Leendet finns mycket närmre till hands när man gör något bra för sej själv. Förbjud inte er själva att äta vissa saker. Jag äter precis vad jag vill, men jag tränar, så även om jag har några skrattgropar på rumpan, så ser jag bra ut och jag mår bra. För att nå framgång ska man belöna, inte bestraffa sej själv.


Det var allt från dagens moral-tant Marajsing.

Hockeyn är kall, men glödhet.

Tillbaka på receptionsjobbet. Klockan är nu 08.38 och tiden går inte så värst fort när det är lite att göra.
Den går inte direkt fortare när man längtar till kvällen. Hade jag varit hemma i dag så hade jag nog sovit till tolv bara för att få tiden att gå. =) Men nu är det jobb som gäller och det är ju rätt kul ändå.


Läste för en stund sedan att Andreas Karlsson är på väg till Frölunda och det är ju i ärlighetens namn inte helt fel. Och en årslön på tre miljoner kr är inte heller helt fel. Man skulle haft snopp och spelat hockey, så hade man tjänat mer än ett månadskort på SL i månaden. =)
Apropå Frölunda så går Gistedt till Los Angeles i NHL. Jag kan inte förstå varför och jag kan inte tänka mej att han kommer få spela mer än en handfull matcher i NHL, om ens det. Inte för att han inte har kapacitet, utan för att han inte har självförtroendet just nu och att han går till NHL känns mer som att han flyr från Elitserien. Jag håller givetvis tummarna för att han ska lyckas, men det blir nog svårt...


I dag är det löning och det är bra. Men det hade varit roligare och bättre om jag fick lite meeeera lön. Men för att få det måste jag förstås jobba mer. Det är en ond cirkel det där. Det är ju så skönt att sova.. Det är rätt skönt att jobba också, men helst inte mer än två dagar i streck. Fan, vad vuxen jag känner mej. Not...


Men nu ska jag sortera post och skicka iväg lite viktiga mail.

/maria.

Några veckor på några rader.

Ibland bloggar man mycket, ibland lite och ibland inte alls. De senaste veckorna har det varit inte alls från min sida. Jag har inte orkat helt enkelt. Men en jäkla massa grejer har jag hunnit med.


Turkiet...
Jag och mamma åkte till Alanya den 5:e april och stannade en vecka. Trots att solen inte sken varje dag, så var inte resan något annat än perfekt. Man behöver inga vänner när man har en mamma som min. Hon är så rolig, så vacker, så himla bra. Vi skrattade sjukt mycket och åt, om möjligt, ännu mer. =) Men det gjorde ingenting att vågen visade drygt ett kilo mer när vi kom hem. Det var värt det. Så värt det. Jag längtar till nästa gång. =)

Sälen...
Jag och sju av mina lagkamrater åkte med två fullpackade bilar upp till Lindvallen i Sälen, alla med olika mål. För min del gällde det att klara av att komma ner för backarna utan skador, eftersom jag inte hade åkt sedan 1995. För Joannas del var det pluggande som gällde, vilket funkade bra innan Maypan kom och störde. =) För Liis del var målet inte att bli sjuk, men så blev det ändå. I alla fall så var det jäkligt lyckat. Jag överglänste Stig Helmer på alla sätt och Malin gjorde en sjukt snygg grab med sin snowboard. (Video finns på min facebook.)

Och kärleken...
Att vara ifrån min käresta så här mycket har så klart varit jobbigt vissa stunder, men väldigt nyttigt. Jag älskar honom så mycket och jag längtar till den dag då vi har en egen liten familj. Snart blir min prins 30 år, så han börjar nog längta lite han också, men bara i smyg... =)

*********

Just nu sitter jag på ett tillfälligt jobb. Receptionist-jobb i dag. Det är roligt, jag har en trevlig kollega som är så söt och snäll. =) Ska vara här i morgon också och det känns bra att veta vad som väntar. Och i morgon kväll väntar något riktigt kul, nämligen avslutningsfest med handbollslaget. Eller ja, vi får väl se hur kul det blir, det beror lite på alkoholintaget. =S Det får bli rätt lugnt denna gång. =)

Later dudes.

/maria.