Fuck valentine's day.

Alla hjärtans dag är, har alltid varit och kommer alltid förbli en besvikelse för mej.



image59





Tur att min mamma är romantisk i alla fall. Thank you mami...

Det får bära eller brista.

Det är lite smådeppigt här hemma i stugan just nu, samtidigt som jag försöker vara positiv.
Det är nämligen korsbands-dags igen. Mitt korsband i höger knä är skadat. Jag vet inte hur mycket än, men jag vet att det är korsbandet och att naprapaten inte tycker att jag borde spela någon handboll.
Jag vet också att jag inte är en person som lyssnar på andra människor eller på min kropp, utan gör som jag vill, och därför kommer jag spela på söndag, hur ont det än gör. Starkt eller dumdrisigt? Det återstår att se.

Jag ser på saken så här...
Korsbandet verkar vara delvis av och antingen kan jag skita i resterande sex matcher och köra rehab för att stärka knät, sen kan korsbandet gå av helt när som helst. Eller så kan jag köra på allt vad jag kan och kanske går korsbandet nu i vår eller så håller det. Jag väljer att köra. Det får bära eller brista. Bokstavligt talat.

Sen att varje träning, varje match, varje steg, varje hopp är en risk och att det bara känns som en väntan på the big bang är en helt annan femma.

Skador är en del av sporten. Så enkelt är det.

image58


/maria.

Fortfarande förmiddag. Nästan.

Klockan är 12.36 och jag sitter bänkad framför datorn/tvn. Ett träningspass är redan avklarat och man känner sej alltid så värd ledigheten efter ett morgonpass. Skönt. I dag skulle jag hinna göra en miljon saker, men istället kollar jag bara sport på tv hela dagen. Jag citerar Re:member, ni vet betalkortet: "Just because you can do something, doesn't mean you will." Haha, that's me. =)


Det gick ju inte så bra för damerna i skidskytte-VMs första lopp. ACO på en tjugonde plats blev bästa svenska. Hoppas det går bättre för killarna sen då.


Ivve är borta hela dagen, det känns så tomt då. Plus att det är kallt här utan honom. Plus att jag inte orkar laga mat.




Kanske ska ta och skriva en låt emellan alla lopp och matcher?
Spela lite gitarr?



Why not...




Later!

/maria.

I morgon och i dag.

Träning i morgon bitti...

9-11. Skönt, som sagt.


16.30 visas det damhandboll på SVT24, Önnered-Skövde. Det ska jag definitivt se.
Synd bara att de inte visar herrarnas (Hammarby alltså) match i Cupvinnarcupen. Den skulle jag vilja se. Men jag får se dem i Extashallen på alla hjärtans dag istället.


Min kille älskar mej så mycket, han har sagt det flera gånger i dag.
Han luktar så gott.
Men han säger att jag luktar tant.
Han har inte lärt sej att uppskatta Gucci Rush än. =)



Nu ska jag gå på muggen, borsta tänderna och sen sova.
Bredvid min man. =)
 



/maria.

Modebloggarnas Sverige.

Jag hade bara hört talas om dessa miljontals "modebloggar" och häromdagen fick jag för mej att kolla vad det egentligen handlar om.

This is the story:

Runt om i landet sitter en stooor mängd ungdomar som finner en stor tillfredställelse i att ta bilder på sej själv, utan huvud, trots att det ändå visas i presentationsbilden, för att visa vad de har för kläder på sej i dag.
Nästa inlägg handlar om ett par fina blåa vantar, jättefina verkligen.
Sen är det tävlingsdags! Vad behöver man då göra för att vinna en helt normal, billig t-shirt? Jo, skriv en kommentar! Wow, vilken tävling! Det gäller att vara skicklig i dessa tävlingar, för det är ju inte alls ett lotteri där vem som helst kan vinna.
Scrolla ner, scrolla upp igen. Fan, denna människa har ju gjort 13 inlägg PÅ EN DAG! Är det vad en blogg är? Att ordbajsa ut en jäkla massa skit och sen fylla ut med bilder på två magra modeller i "det senaste" och ställa frågan "Vilket är snyggast?". I beg to disagree.

Jag tror då att det inte kan finnas några mer puckade människor på jorden än de som håller på så här. Men jodå. För varje meningslöst inlägg har en sisådär 179 kommentarer. Där skriver orpon efter orpon hur fin bilden var och hur "gullig du är"... Ge mej kraft! Inte nog med att folk har tid att skriva, eller ja, skriva å skriva, 13 gånger om dagen, folk har faktiskt tid att läsa skiten!

Ja ja, i alla min bitterhet måste jag ge någon en komplimang, men jag tänker fan inte göra det bland alla kommentarer, jag höjer mej över det. =)
Men
KENZA, som egentligen är precis som alla andra och mest lägger in bilder på kläder och på sin dundersöta vovve, hon är en av de absolut vackraste jag sett. Människan har 17.000 läsare om dagen och njuter säkerligen hårt av uppmärksamheten. Men det blir jobbigt den dagen hon inte hinner eller orkar med, det blir tomt då.



Ja, jag verkar säkert bitter, de får ju mycket mer uppmärksamhet än jag får. =) Men faktum är att jag tycker det är lamt att bara försöka var som alla andra. Det är lika lamt som frasen "var inte som alla andra". Jag vet inte, folk får väl göra precis vad de vill, men jag skulle nog skämmas om jag helt plötsligt fick hjärnsläpp och tog kort på mej själv varje morgon för att visa omvärlden vad jag har på mej. As if anyone would care.
Min blogg handlar i alla fall om mej och mitt liv. Och jag blir faktiskt glad när jag trillar in på en blogg där det handlar om brustna hjärtan och uttjatade kärlekssånger, det berör.


Modebloggar överlever inte ett år till.
Känslor lasts forever.





/maria.

-tonight very bitter and sweet, slightly effected by californication.

Meningslöst babbel.

Var Charlie tvungen att visa mej Travian? Jag är en travian-torsk nu. Det går inte en timme utan att jag är inne. Haha. Jag är körd. =) Men det går ju bra i alla fall. Jag klättrar i listorna varje dag..


Det är hockey på tv nu. Jag älskar hockey. Men Tre Kronor känns så trött nu för tiden. Det är inte hett för fem öre och det känns så tråkigt. Det är ingen status, de bästa spelarna (med få undantag) tackar nej till Tre Kronor nu för tiden, så förutom stommen på ständigt uttagna Davidsson, Mårtensson, Lindström och några till, så är det massa blåbär som är med. Så klart kul för de nya killarna, men som läget är nu så känns det som ett lotteri inför varje turnering. Vilken spelare som helst kan bli uttagen. Spelare man knappt visste fanns. Ointressant...


Gött i alla fall att Bissen (Sebastian Larsson) var så bra i går mot Turkiet. Jag unnar verkligen honom all framgång och jag hoppas verkligen att Lagerbäck tar med honom i EM-truppen. Tycker faktiskt att Kennedy var bra också, men snälla Kennedy - släpp taget om de stackars stråna nu och raka huvudet. My opinion.




På lördag har vi träning 9-11 i Sjöstadshallen. Rätt bra faktiskt. Det är så skönt sen när klockan är ett, det känns som man varit vaken forever och att klockan är mycket, men så har man hela dagen kvar. Jag älskar såna dagar. Men oftast älskar jag att sova mer. =)
På kvällen sen så är det ju melodifestivalen. Har inte bestämt mej än för om jag ska kolla i år. Vi får se. Känslan bestämmer.



Nu börjar Las Vegas. Jag återkommer vid senare tillfälle.

Adios!
/maria.

Det var en bra dag.

Han sa precis: "Jag tänkte på när du kom hit första dagen..."
Jag sa: "Det var en bra dag..."

Och det var det verkligen. Det är mer än ett och ett halvt år sedan nu, men det känns som några veckor sedan. För jag blir fortfarande helt fnittrig när jag luktar på hans bröst och jag blir fortfarande varm i bröstet när han skrattar.

Och därför har i dag också varit en bra dag.



Vi har möblerat om litegranna, satt upp tavlor på väggarna och lagt ut en annons på blocket för grejer vi vill bli av med. Det känns som att vi är på väg någonstans nu, som att vi tar tag i saker.

Han ligger i sängen nu och kan inte sova.
"Jag har ont i ljumsken."
Ja, min älskling har alltid ont någonstans, precis som jag. Slagna hjältar. =)



Jag har två jobb nu, jag tog båda jobben. Receptionist och lärare. Eller ja, jag ska på intervju för lärarjobbet på måndag, men i ärlighetens namn känns det rätt säkert. Inte bara för att det verkligen lät som att hon jag ska träffa verkligen gillar mej utan också för att jag aldrig inte fått ett jobb som jag varit på intervju för. Därför går jag på intervjun med råg i ryggen. =)

När pengar rullar in som de ska så ska jag köpa alla de där möblerna jag inte kunnat köpa innan. För vi ska få ett så fint hem. Ett vuxet hem. Fast jag får nog anlita en städerska för att kunna njuta av hur fint det kan vara. Jag är ingen städfreak om man så säger. =)



Nu tror jag att han har somnat. Tänk om man kunde somna så fort... =)
Jag älskar honom.


Peace out.
/maria.

Juno

Har precis sett färdigt filmen Juno. En jävligt smart, härlig, rapp och genuin film som fick mej att skratta, trots verkliga problem. Helt enkelt en film jag rekommenderar starkt. Ellen Page gör en jäkligt grym insats som Juno...

Se den!


image54

Sånt jag inte får köpa.

Lite krasslig nu, andra dagen. Men på bättringsvägen, skönt. Ingen träning i morgon tydligen. Lite dumt, för då blir det bara två träningar för mej denna veckan och vi har en sjukt viktig match på söndag. Då är det verkligen vinna eller försvinna som gäller.


Min nacke har blivit så himla mycket bättre. Jag är så glad för det och det tackar jag min kiropraktor, Håkan Spännar, för. Han är grym. Jag tänker inte ens på att nacken är stel när jag ska sova. Åtminstone inte varje natt. Och i lördags, på tåget, så kunde jag somna - UTAN KUDDE! Helt otroligt. =)



Jag sitter och läser på Blocket stup i kvarten nu, letar efter möbler. Jag har i skrivande stund 24 kr på mitt konto, men man kan ju ändå liksom planera. =) Jag vet hur det ska se ut i vår nya lägenhet. Vi har ju ingen ny lägenhet, visserligen. Men planera. Det är viktigt att planera.



Mysig fåtölj som jag inte får köpa:





Underbart soffbord som jag inte får köpa:





För att inte tala om hyllan och tv-skåpet på IKEA som jag absolut inte får köpa:





Men jag är väl inte ledsen för det...?
Neeedå.

Det är inte lätt när det är svårt.

Det är inte så lätt när man får sparken från sin provanställning och inte ens har rätt att få en vettig orsak.

Det är inte så lätt när man måste söka typ fem jobb om dagen för att inte få panik.

Det är inte så lätt när man får brev från Försäkringskassan där de meddelar att man måste betala tillbaka 7109 kr för bostadsbidrag man tydligen inte var berättigad till för att man tjänade pengar ett halvår EFTER man fick bidraget.

Det är inte så lätt när man inte har något jobb, att betala 7109 kr.

Det är inte så lätt att välja när man helt plötsligt har TVÅ jobb.

Det är inte så lätt att vara positiv när man förlorat 13 av 15 matcher.

Det är inte så lätt att vara jag.

Men jag försöker.



Och jag har ju honom....