Ett stopp i den poetiska världen.

Nu är det natten. Ivar ligger och snarkar och jag sitter med hörlurar på och lyssnar på Damien Rice. Just nu låten Elephant. Det finns få sångare som berör som Damien Rice. Jag älskar verkligen hans musik och jag kan börja grina till i princip vilken som helst av hans låtar. Det finns en sån sårbarhet och äkthet i hans låtar. Jag älskar dem verkligen. Och Elephant är favorit. Tillsammans med Accidental babies, Cannonball, 9 crimes, Cold water och Older chests. Om du inte hört honom, gör det. Snarast.
Björn Nilsson, vars covers på bl.a. Release me, This years love och I'm yours man kan hitta på youtube, är också en stor favorit. Att han inte kom med i Idol är konstigt, men bara bra. Han passar inte in i Idol-konceptet, han är en tvätt-äkta singer/songwriter, som helst ska gör asin egen musik. Ganska lik Rice och även David Gray och Jason Mraz, en blandning liksom. Men något sexigare. =)Apropå sexig, så ligger det en sexig jävel i sängen en meter ifrån mej. Min kille är bra fin och vi har det bra just nu. I kväll har han luktat så där löjligt gott. Jag blir liksom extra kär då. Konstigt vad lukter/dofter kan göra. De kan ta en tillbaka tio år och få en att minnas en exakt känsla och ett exakt tillstånd. Det är lite galet egentligen, men också väldigt välkommet för det mesta. Minnen är ju det bästa man har, förutom nuet. Hade man inte minnen så hade nuet faktiskt inte varit så mycket värt mer än just nu.

Jag vet inte, jag kanske bara svamlar nu.


Men musik fungerar på samma sätt som dofter. Man kan ta sej tillbaka till ett väldigt speciellt "state of mind" genom en låt. För ca en timme sedan lyssnade jag på Bomfunk mc's Freestyler och jag var på en gång tillbaka på Runslingan och såg min lilla lillebror rocka loss i köket. Rackamackaphone.... =)


Jag är otroligt glad för alla minnen jag har, bra som dåliga. Minnen tyder på att man levt.
Nu blev jag kanske lite för blödig. Tid att sätta stopp. =)
Om en vecka och 20 minuter landar jag och morsan i Turkiet. Fattar ni hur gött det ska bli?
Nee, trodde väl inte det./maria.

När du har läst färdigt har jag redan borstat klart.

Det var en jäkla spännande fight jag fick se mellan Tyresö och Kärra i kväll. Kval till elitserien alltså.
De flesta, även jag, trodde nog på en relativt enkel Kärra-seger, men Tyresö stretade emot riktigt bra och Kärra vann till slut med ett mål, efter stooort besvär.
Kärra finns ju i mitt hjärta på ett eller annat sätt, även om inte många av mina gamla lagkamrater finns kvar, så jag hoppas de tar sej vidare till nästa kvalsteg. Då får de möta Skånela. Kanske kan de klara det vi inte klarade?Sverige losade mot Brasilien, bara med 0-1, men det känns ju jävligt typiskt att de ska förlora på en jäkla målvaktstabbe. Känns ju jäkligt bra att Bajen fick en så säker målvakt. =) Isaksson imponerade i alla fall det lilla jag såg.På Travian går det bra! Ivve plundrar på som faan. Stackars satar som bor i våra trakter alltså...I morgon hoppas jag att jag vaknar om de ringer från jobbet. Det gjorde jag nämligen inte i dag, så jag gick miste om en hel dags arbete. Jävligt onödigt, om du frågar mej. I kinda need the cash.
Som tur är får jag csn innan helgen och det känns jäkligt bra.I morgon ska laget träffas. Det känns som att man inte träffats på en månad ungefär, men egentligen har det bara gått en vecka. Det säger en del om hur mycket tid man spenderar tillsammans.
Undrar hur det kommer kännas då när jag inte får träffa min bamsebjörn på en vecka? När jag är i Turkiet alltså. Vi har inte varit ifrån varandra så länge sedan vi blev ett lyckligt par. Testing testing! =)Nu ska jag borsta tänderna.
Borsta tänderna, tvätta händerna - som mamma alltid sa.


/maria.

Min mamma gillar nog mej.

Jaha, det var väl trevligt! Turkiet, Alanya, jag och mamma, den femte april. Så nice. =)
All inclusive, dessutom. För ofattbara 2699:-
Eller ja.. För mej är det visserligen gratis eftersom jag har en väldigt snäll mamma som saknar mej mycket och därför bjuder på resan. Tack gånger en miljon, mamsen. =)
Vi ska ha skittrevligt. Även om det råkar regna just denna veckan. Det kommer inte regna när vi är där. We bring the sunshine to Turkey... =)


Min snälla mamma.

Har varit på Hammarby-Guif i kväll. Kvartsfinal 1 i handbollens SM-slutspel. 25-24 till Bajen efter pissespel. De såg jävligt omotiverade ut, många av dem. Det var väl bara Micke Åström, Apel och Pecikoza som visade lite geist. Grundsten var tillbaka efter skada, men var inte riktigt i form och spenderade därför hellre sin tid på planen på att gnälla på domaren.
En rejäl uppryckning krävs för vinst i Eskilstuna på fredag. Tobbe Karlsson var visserligen inte med i dag, men det var inte Guifs målspruta Sasa heller, så... Guif gjorde det bra, Lucau var grym som vanligt.

Ivar har bränt typ en miljon trupper bara i dag på Travian. Han är en förstörare. =) Och nu sitter han och äter jordnötter. Gottegris.


Ahh, Turkiet ska bli så jäkla gott!Edman missar ju EM. Det suger. Hoppas Lucic rycker in. Men om Zlatan inte kan vara med? Ja, jag vet inte. Han har ju inte direkt varit skitgrym i landslaget på senare dar. Eller år för den delen.
Vi får väl se!


Nu ska jag pussas. Ciao!


/maria.

Det är synd om Björn.

Jag tycker verkligen synd om Björn Gustafsson. Han hade nog ingen aning om hur jäkla populär han skulle bli. Var han Jesus innan, så är han definitivt Gud nu.
Det finns många kändisar som jag genom åren "älskat", "dyrkat" och beundrat. Men jag har något som vissa verkar sakna. Respekt. Jag har respekt för att den människa som, oftast, spelar någon annan, vill kunna vara sej själv på fritiden. Tyvärr saknar många den här respekten och tycker att de har rätt att säga vad de vill, göra vad de vill, jaa, röra och kladda på kända personer. Jag tycker att det är vidrigt. Och framförallt tycker jag synd om dessa personer som oavsiktligt(?) hindrar sej själva från att träffa en "riktig" person i den "riktiga" världen.
Kom ut ur Björn-bubblan, gott folk, och gå vidare. Han är bara en go gubbe från Romelanda. Det finns fler som han./maria.

Stackars far.

Min pappa är på väg upp till mej nu. Han skulle egentligen varit framme strax innan åtta, men...
...som vanligt drabbas min far av alla olyckligheter.
Han skulle åkt med en bekant kl 16.42. Väl på plats, där han sin vana trogen var där i god tid, så får han veta att han skulle åkt 15.42. Där var den tjänsten som bortflugen och pappa gick in för att köpa en biljett på X2000. De var givetvis slut, det är ju fredag, så han fick köpa biljett på mjölktåget. Alltså det som tar 4h50min... 500 spänn. Och han är framme kl 23...
Jag tycker verkligen synd om pappa, det är alltid han, som aldrig sätter sej själv i första rummet, som drabbas. Och "det gör ju inte så mycket, jag kommer ju i alla fall"... Men jag tycker ändå synd om dej pappa.

(Bara ett litet i-landsproblem så här på fredagskvällen...)

Inte så mycket, men...

Det går ganska fort i alla fall:


image66


image67Och jag har faktiskt hjälpt till även om ni inte tror det.
Jag har satt ihop två skåp och satt in hyllorna i skåpen.
Det är inte mycket, men lite! =)

En jättebebis.

Jaaa, som jag skrev i går så fördömer jag verkligen Mikael Holmqvists agerande från båset i kvartsfinal ett mot Färjestad.
Men snälla.....

Att se Rickard Wallin gråta ut i tv om riktiga smällar hit och dit och chocker hit och dit... Ja, snälla nån. Rickard Wallin, du är en jättebebis. Det är faktiskt så. Armbågstacklingen på Andersson precis innan, var det en sjyst och riktig smäll?
Nej, jag hoppas att han åker på sej en ordentlig rövtackling av Ronnie i morgon så att han tappar luften, så slipper vi höra honom grina.


Mors lilla Olle.


(Normalt trillar man också bakåt när man får en smäll framifrån. Wallin trillar framåt? Måste berott på chocken.)


Att vi förmodligen får klara oss utan Mikael resten av slutspelet må så vara. Det förtjänar han och det skadar inte Frölunda avsevärt mycket. Han kan gärna ta med sej brorsan upp på läktaren också, för han har väl inte gjort ett rätt sen han spelade i blåvitt.


/maria.

Det slutar med ett toalettbesök.

Jag är glad att jag börjat lyssna på Bo Kaspers igen. De är så jäkla bra. Soft, mjukt, lugnande, skönt. Jag blir helt cool i hela kroppen när jag klickar på play. Ahhh...


Pappa kommer hit om två dagar. Jag är så glad! =) Som sagt, väldigt synd att det ser ut som det gör här hemma, men jag hoppas att han kan stå ut med det. Det tror jag nog.Mina bästa killar. =)Tredje dagen jag är hemma nu, men jag pratade precis med Lärarförmedlarna (min arbetsgivare) och bestämde att jag ska jobba i morgon. Det får går som det går liksom. Jag kanske inte kommer kunna prata, men det kanske inte gör så mycket. Alla elever pratar ju sönder mej ändå. =)


Min favorit med Bo Kaspers är nog "Det smartaste jag gjort"... Den påminner mej om mej och Ivar, inte ordagrant, men känslan liksom. Jag blir löjligt glad av den låten. "Många gånger har jag sagt, att det här är nog det smartaste jag gjort..." På delad andraplats kommer "Hon är så söt" och "Svårt att säga nej".


Nu måste jag gå på toa.

/maria.

1-0

Underbart! 35 sekunder, sen var det klart!
image63
3-1 till mitt älskade Frölunda i första matchen i kvartsfinalserien.
Frölundaborg är fantastiskt, jag skulle gett vad som helst för att kunna vara där.


Vad som inte är fantastiskt, utan snarare helt oförståeligt och oförlåtligt är Mikael Holmqvists slag i ansiktet på Rickard Wallin - från BÅSET. Tydligen en hämnd för en armbågning av Wallin på Niklas Andersson, men ändå... Pinsamt Micke, sånt där är bara idiotiskt. Nu lär han vara avstängd åtminstone en match.
Men i kväll dissar jag det och assar på vinsten. Ahh...

Malt kaffe.

I kväll startar kaffemalningen.

Frölunda mot Färjestad i kvartsfinalen.
Let the game begin...
image62

Renovering...

Vi håller på och renoverar köket... Så här ser det ut just nu.


image60image61
Fint va? =)

Isn't it ironic.

Hemma. Sjuk. Låter det bekant? Jo...
Feber och halsont. PLUS dåligt samvete. När man jobbar som lärarvikarie så är det rätt b att vara sjuk. Det motverkar liksom sitt syfte. Ironic. =)Ingen träning i kväll alltså och inte i morgon heller. På onsdag hoppas jag kunna köra igen. Vi har två galet viktiga matcher kvar och dom ska jag inte missa. Pappa kommer ju på fredag också och då ska jag minsann inte vara dålig.
Lite synd att pappa kommer till en byggarbetsplats bara. =) Ivar håller på och renoverar köket och det går väl inte i raketfart om man säger så. =)För övrigt så tycker jag att det är fullständig katastrof att inte Andreas och Carola gick vidare till final i melodifestivalen. Jag förstår verkligen ingenting. Deras låt är ju fantastiskt bra. Blir folk döva för att de stör sej på Carola? Jag fattar verkligen inte. Jag tycker väl också att Carola är rätt uppblåst och självgod, men jag gillar verkligen Andreas och jag tycker verkligen att låten är bra.
Nu får man väl hålla på Sanna Nielsen eller Sibel...Nu ska jag äta en morot eller två.

/maria.

Ny dag, gamla bekymmer.

Ja, inte är det mycket bättre i dag.
Rätt segt på jobbet, men skönt att jag kunde sova en timme mellan lektionerna.
Direkt till träningen, som jag ändå inte var med på eftersom foten är rätt kass.


Foten
= en stukad jävla vänsterfot jag ådrog mej under matchen mot Lugi förra söndagen.
Jag har stukat fötterna ca 100 gånger och det har sällan eller aldrig gjort ont dagen efter.
Nu har det gått mer än en och en halv vecka.
Slutsats: Avslitet ledband. Of course.

Men i övrigt är livet underbart. Haaa...
Jag ligger mest och lider med Hank Moody i Californication. So sad...


Well, i morgon är det en ny dag och då är man på hugget igen. Och då jävlar....


/maria.

Saker man inte vill.

Livet är verkligen ruskigt tungt ibland...


Just nu vill jag inte
...bo i Stockholm
...spela handboll
...gå upp på morgonen
...le
...vara glad över huvud tagetLivet är verkligen ruskigt tungt ibland...
Fan.