Maria tracking down the future.

Tjohej svej!

  

Ja…. Nu återstår inte många omgångar av serien. Vissa har fyra matcher kvar, vissa har bara tre. Toppstriden är, i princip, avgjord. Det blir med allra största säkerhet vi som går raka vägen upp och Tumba och Arboga som får kvala.

Men i botten! Där är det jämnt. Polisen, Göksten och Norrköping är indragna i en ordentlig fajt om vilka som ska få stanna i norrettan. Norrköping är det lag som just nu ligger under strecket och så tror jag det kommer att sluta. Efter rapport från senaste matchen, borta mot Polisen, så spelade tjejerna i NKIK utan själ och vilja. Då hjälper det inte att man spelar hemma mot Göksten i helgen. Utan vilja kommer man ingenstans.



 

Om jag ska göra en utförlig analys, där jag tippar utgången i vardera lags resterande matcher skulle den se ut så här:

 



Polisen. Plats 8. 10 poäng. -64 i målskillnad.


 

Polisen är ett ganska ungt lag, bortsett från ett par spelare. De har ingen större rutin och ”junior-besluten” är många i matcherna. De blixtrar till ibland, men håller inte på den här nivån. De spelar för rakt och enkelt och är lite för lätta att läsa.


 

Boden hemma – Den här matchen borde man inte ha en chans att vinna. Polisen har för dåliga målvakter för Bodens utmärkta skytte. BBKs linjespelare Annica Sundqvist gör 8-10 mål/match och det är hälften av vad Polisen-tjejerna lyckas göra tillsammans varje match. Polisen har visserligen också en duktig linjespelare, men i övrigt är det tunt.


Förra matchen 29-16.

Här blir det noll poäng och minus sju bollar.


 

Kållandsö borta – Matchen hemma mot Kållandsö vanns med 12 bollar. Det var starkt gjort, för jag tycker personligen att Kållandsö har ett par spelare som är riktigt bra. Det här är en svår match att tippa och på ett sätt borde den inte vara det. Polisen måste vinna och då borde man göra det. Jag tror att de vinner, men verkligen inte övertygande.

 

Förra matchen 29-17.

Här blir det två poäng och plus tre bollar.


 

Söder hemma – Söder har tappat sin duktiga linjespelare, Lii Wahlström, under januari. Fler spelare har lämnat, men jag vet dessvärre inte vilka. Detta har märkts i resultaten, då de har förlorat mot såväl NKIK och Boden efter jul. Två lag som man besegrade i höstas. Tyvärr, för Polisens del, så tror jag ändå att Söder vinner.

 

Förra matchen 16-25.

Här blir det noll poäng och minus fyra bollar.


  

Detta betyder att Polisen stannar på 12 poäng och -72 i målskillnad.

   



Göksten. Plats 9. 10 poäng. -81 i målskillnad.

 


Göksten är ett framtidslag tack vare sina duktiga 90-tjejer, varav en del redan är med i A-laget. I år har de tyvärr fallit tungt i många matcher och Emelie Olsson, den duktiga skytten som skulle visa vägen, har inte pallat trycket. Istället är det Sara Olsson och unga Elsa Pettersson som gjort jobbet.

 


Norrköping borta
– Göksten vann hemma mot NKIK med 27-14. Den klara segern kom lite som en chock för mej, men jag skulle inte bli förvånad om de vann med runt tio bollar nu igen. GBK klarar inte att hålla nere siffrorna mot bra motstånd, men mot sämre motstånd kan de vara riktigt bra. Med ett öppnare försvar (NKIKs) får Elsa Pettersson fria vingar.

 

Förra matchen 27-14.

Här blir det två poäng och plus åtta bollar.


 

Boden borta – Här kommer GBK-tjejerna inte ha en skugga av en chans. De vann hemma, men Boden är ett helt annat lag i Hildursborg. Där har de sin stora publik i ryggen och någon hjälp av domarna får man inte som bortalag.

 

Förra matchen 26-20.

Här blir det noll poäng och minus tio bollar.


 

Kållandsö hemma – En ordentlig måste-match med mycket nerv. Unga tjejer, som kanske inte pallar trycket, pressen? Jag tror nog ändå att de klarar det. Kållandsö har ingenting att spela för och GBKs målvakter Emma Wennersten och Josefine Brodd är två vinnarskallar som kan bestämma sej för att stänga igen. Göksten vinner – om de bara vill.

 

Förra matchen 22-24.

Här blir det två poäng och plus tre bollar.


  

Göksten hamnar till slut på 14 poäng och -80 i målskillnad. Genom detta tar de sej förbi Polisen-tjejerna.

   



Norrköping. Plats 10. 9 poäng. -107 i målskillnad.


 

Jag kan rätt och slätt säga – jag tror inte de klarar det. De har visserligen en match mindre spelad, men de har bara en enda spelare av klass, ont om folk, dålig målskillnad, de har svårt för att göra mål och de har både oss och Arboga kvar att möta. Fixar dom detta ska de få bragd-guldet nästa år.

 


Göksten hemma
Som jag skrivit ovan.

 

Förra matchen 14-27.

Nu blir det noll poäng och minus åtta bollar.

 


Hammarby borta
– Ja, detta lär bli en ganska tråkig match. Spel mot ett mål? Ja, förmodligen. Detta utan att verka kaxig. Skillnaden lagen emellan är oändligt stor.

I matchen i höstas var vi loja och siktade dåligt, men vann ändå med tio.

 

Förra matchen 18-28.

Nu – noll poäng och minus 16 bollar.


 

Tyresö hemma – Matchen i höstas slutade med något som mest liknade ett halvtidsresultat, men sedan dess har Tyresö blivit enormt mycket bättre. Deras unga tjejer har växt in i division ett-kostymen och deras kunskap och entusiasm gör att NKIK kommer förlora större denna gång.

 

Förra matchen 11-14.

Nu – noll poäng och minus sex bollar.


 

Arboga borta – Arboga är ett lag som inte ber om ursäkt. De kommer tuta och köra och att NKIK står i vägen skiter de fullständigt i. Tjejerna NKIK är slitna och har självförtroende-torsk vid det här laget och har egentligen inget alls att sätta emot.

 

Förra matchen 18-30.

Nu – noll poäng och minus 12 bollar.



Stannar på 9 poäng och får en målskillnad på -149.
 



Norrköping tar alltså inte en poäng till och blir det lag som tillsammans med Kållandsö får lämna Division ett norra. Saknaden efter de två vänsterhänta stjärnorna Jennifer Kasman (H9, Sävehof) och Linn Hagernäs (H6, Spårvägen) blev för stor.

     


Hur bra är jag nu som spågumma? Haha, jaaa det får vi väl se. =)

 


Nu har jag ont i fingrarna. Vi ses!

  


Fred ut.


Kommentarer
Postat av: Therese

Intressant läsning, väntar med spänning på utgången av div I norra.

2007-02-22 @ 12:29:36
Postat av: Maria

Tack! Spelar du själv?

2007-02-22 @ 14:37:30
Postat av: Analysatorn

Mycket trolig utgång av div 1 norra! Trode dock på Norrköping mer, saknaden är Kasaman är givetvis stor men hagernäs kan jag inte yttra mig om, vad jag vet så spelade hon ca 2 div 1 matcher förra säsongen och tror inte att dom saknar henne så mycket. Vad jag vet mer är att deras bästa målvakt Maria Whist inte står varje match utan bara en del, sedan att en av dom bästa spelarna Lekander blivit gravid under säsongen och matchas varsamt. Ringdahl är målgöraren, kollar man matchraporeringarna så har hon "spelat upp sig"

Göksten då? Från Elit till bottenstridi div 1 är ett ganska stort kliv, inte så konstigt kanske då i princip alla "stjärnor" slutat eller fortsatt i elitserien. Emelie Cassel hon gjorde i princip alla mål i elitserien för Damelit och med henne i ett div 1 lag så kommer man långt. Hawiorna, brodd samt elsa är gökstens stora spelare. Tror på Dom.

Sthlms Polisen då?
jaa cad säger man inte de mest skönlirande laget att se på tillsammans med NKIK. Många unga spelare som du skrivit. Klasspelaren i polisen är Jessika Löfdal deras kant spelare. Sabina Bergius har en bra arm men lite mer muskler skulle vara ett plus, Emma Kindblom hitta linje spelaren bra, och ge dessa tjejer en säsong till så kan dom bli riktigt bra! Skrev att jag trode på göksten men dock ännu mer på Polisen. GO GO GO

2007-02-24 @ 12:46:28
Postat av: Maria Wisth

Såg nu att vii NKIK har allt i våra egna händer. Göksten fick nämligen stryk uppe mot svårspelade Boden. Nu kommer Tyresö ner till oss på tors och då står vi redo och laddade. Det ska bli kanon att spela.

2007-03-11 @ 00:51:09
Postat av: Maria Wisth

Hej.Ja,jag spelar i NKIK. Målvakt

2007-03-11 @ 22:20:35
Postat av: Anonym

Hej Maria Wisth! Dej känner jag till, men du var inte med mot oss senast. Du hade behövts då. =)
Kul att du läser min blogg och att du kommenterar, trots att jag skrivit ner er. =)
Lycka till på torsdag!

2007-03-12 @ 15:31:02
Postat av: Maria Wisth

Tack! Det ligger en hel del sanning i analysen som du gjort. Det hade varit kul att mötas med det NKIK laget som slog er i finalen Eskil Cup:),men tiderna förändras och det är väl det som är charmen med idrott.
Stort GRATTIS till ELITSERIEN LYCKA TILL NÄSTA ÅR

2007-03-13 @ 13:54:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback